WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 15-Nov-2006 15:45 Email | Share | Bookmark
Mini Puff Sardin dari roti canai....

roti canai belum masak yg nie brand kawan
belah empat kalau nak buat mini puff
letak sardin atas roti
lipat roti jadi tiga segi
lipat abis jadi tiga segi mcm nie
closeup roti belum masak
sapu telur
beum masak lagi
dah masak jadi puff
puff sardin
puff closeup
puff ready 2 eat...
Jamuan untuk hari raya masih lagi berterusan untuk sekolah fatin,since esok fatin ada jamuan hari raya kat sekolah so kena lee sediakan makan dari rumah. Ingatkan nak suruh bawak kueh raya aje.. tapi siang2 dah kena reject dengan fatin. .

So dapat idea nak buat puff sardin dari roti canai , idea nie pun dapat dari resepi "d".Dah buat banyak kali memang budak2 suka dan gerenti lee tak cukup.So buat mini puff sardin sebab yang nak makan pun kanak2 ajee.. kalau besar2 nanti terkecik pulak...

Bahanya mudah ajee cuma roti canai segera yang belum masak , sardin (boleh guna sardin any brand) , telur untuk sapu dekat luar roti itu aje.e.. mudah sekali...tengok gambar lagi mudah kan...

Untuk inti sardin , just ambil sardin keluarkan sosnya , letak myonis + lada hitam supaya terasa pedas sikit ajee takut pulak budak2 rasa loya sebab ikan sardin dlm tin ajee .
Telur untuk sapu - letak susu cair dan perwarna kuning supaya warna menarik bila dah masak nanti.
Bakar dlm oven sehingga warna tukar kuning ..

Cuba jangan tak cuba.. rugi kalau tak cuba tau orang tak akan tahu puff tu dari roti canai segera..mata pun dah naik kuyu dah kol 12.12am dok tunggu puff masak semua gara2 anak dara nak bawak gie sekolah pagi esok...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net