WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 23-Nov-2006 14:18 Email | Share | Bookmark
Goreng Pisang Brunei....

pisang, kulit popiah dan gam tepung gandum
bungkus pisang dengan kulit popiah
gulung pisang ikut berapa banyak yang nak digoreng
goreng popiah dan toskan
sedia dihidangkan dengan sos cili thailand
Goreng Pisang Brunei version nie , makan kat rumah akak dah lama dulu...mula tu terkejut jugak lee hissssssss aper jenis goreng pisang nie.... tapi sedap tu... . My sister kata lee goreng pisang brunei lee sebab masa dia gie brunei dihidangkan dengan goreng pisang nie...

Tapi jangan bimbang, buatnya paling sempoi ajee... nama ajee gempak .

Bahan2 yang diperlukan cuma pisang untuk digoreng mcm biasa tu , tak kira lee pisang nangka, pisang abu, pisang awak, pisang sesiapa lee , kulit popiah dan sos cili thailand...

Caranya : bungkus pisang dengan kulit popiah , gamkan hujung dengan tepung gandum (dah jadi gam tau...) , goreng , toskan dan makan masa panas dengan sos cili thailand or any sos cilli lee... ...

Quote:


Kiera : betol tu dik, senang dan sempoi ajee



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net