WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 25-Nov-2006 12:27 Email | Share | Bookmark
Sira Pisang lagi...........

goreng pisang sampai kuning
masukan dlm bekas kedap udara
letak gula (brown sugar pun ok)
tutup and tunggu hingga gula cair
gula dah cair
boleh dihidangkan
closeup pisang sira
nie resepi paling sempoi ajee . Oleh kerana ada lebihan pisang kat dapur tu lagi so buat sira pisang lee sebelum pisang tu bunuh diri pulak .

Masa bulan puasa pun dah buat jugak . So sekadar mengulangkaji semula mana tahu kot2 ada pengunjung2 baru kat fp nie kan .

Bahanya : segala jenis pisang boleh, goreng dengan minyak aje tanpa tepung, keluarkan letak dlm bekas kedap udara taburkan gula, kalau ada daun pandan campakkan ajee dlm bekas tu tutup . Tunggu hingga gula cair so boleh dimakan. Lebih sedap kalau disejukan dlm peti ais...

resepi nie untuk org2 yang malas nak wat goreng pisang letak tepung. Tapi ada jugak yang suka buat air gula dulu kemudian masukan pisang (nie org kelantan suka). . Gula suka hati nak letak gula biasa or brown sugar (kalau letak brown sugar kureng sikit manisnya) tapi pisang cantik maintain brown. Boleh jugak tak yah letak gula , lepas goreng just curahkan madu/honey nie lagi senang


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net