Want your
own Fotopage?







 
WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 26-Nov-2006 14:59 Email | Share | Bookmark
Giant Puff...& Mini Karipap

karipap version sebelah
letak inti disebelah roti
karipap menegak
letak inti ditengah roti...nampak mcm mata lak ya..
karipap menegak disapu telur sebelum bakar
dah masak jadi Giant Puff
tu nampak menegak kan...
karipap version biasa dah masak
closeup giant puff dah masak
tu dia nampak telur rebus..
mini karipap - roti potong 4
buat mcm karipap biasa
susun dlm bekas sebelum bakar
sapu kuning telur sebelum bakar
sapu telur kuning jugak..
mini karipap dah masak
dah boleh jamu kawan2 makan
Nama ajee dah gempakkan.. , bukan aper sekadar berceria dengan instant roti canai tu... mcm dijanjikan pagi tadi nie ada lagi cara lain yang boleh digunakan dari roti canai jugak...

Kali nie kita buat Karipap Giant ,kalau kat secret resepi sebiji karipap nie harga dlm RM5 lebih kurang lee.. .

Caranya sama jugak tapi gunakan sekeping roti canai , letak inti karipap biasa (nie bukan instant wat sendiri lee ya.. ) , letak kan telur rebus dipotong dua( ini resepi karipap cina, letak telur rebus). Ada dua cara kalau nak karipap kelihatan tegak , inti kena letak tengah2 roti tu (refer gambar ya ) dan cara kedua kalau nak mcm karipap biasa tu (sebelah ajee) letak dibahagian atas roti (refer gambar jugak senang paham kan. Dah letak inti tu kelim lee seperti kelim karipap, kalau tak pandai kelim , ambil garpu tekan ajee hujung2nya cantik jugak jadinya kan... cuma kalau nak buat karipap menegak tak boleh guna garpu lee...kena kelim jugak .

Karipap nie memang besar, so boleh lee dikongsi makan untuk dua orang tapi kalau nak makan seorng diri boleh jugak tak salah pun...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net