WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 29-Nov-2006 13:08 Email | Share | Bookmark
Raisin Roses Puff....lagi2 instant puff

raisin roses frm instant roti canai...
closeup raisin rose
rose baru keluar oven tunggu sejuk
belum masak dah sapu telur
tunggu nak masuk oven
dari sudut lain lak...
dah siap jadi rose
closeup sapu kuning telur
mcm jadi rose nie....pusing jgn tak pusing
mula dari tengah letak raisin keliling roti
potong roti membulat ....
Seperti yang dijanjikan nie lee lagi satu creation yang dicuba dari instant roti canai tu... . Dapat idea nie masa gie kat delifrance tu , tengok mcm sedap ajee so cuba wat menjadi lak cuma tak berkilat ajee tak per janji sedap.

Bahan2 mcm biasa instant roti canai , raisin/kismis + gula + serbuk kayu manis (kalau suka). Gaulkan dulu raisin + gula + serbuk kayu manis.
Potong roti membulat jgn putus.(refer gambar ya)
letak raisin atas roti dibahagian tengah dulu , lepas tu gulung
sampai abis roti till jadi bunga ros.
Sapu kuning telur dan bakar hingga garing.....


Note
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kak Liza : kena nak cuba elok beli roti pratha/canai brand kawan or kraft ya... brand lain tu kureng sikit rasanya, nanti jadi pun tak lawa ..

kuchai : betol lee lepas nie jgn memandai beli brand lagi .. sebab akak pun dah terkena, dah le lambat nak masak dah masak tak sedap jadi nya... dah rupa buruk ,rasa terus jadi kurengggggggg gitu ...brand lain tu murah tapi hisssssssssss dont take the risk , jgn lupa tepek kalau wat resepi baru ya kuchai....
Rizasha : cuba jgn tak cuba paling sempoi ajee
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net