WELCOME TO IDA BAKERY


My name: Ida Isk
My Fotopage: http://merpati66.fotopages.com/
About me:
From: Malaysia
Camera:
Not specified
Other:
Friends:
Mama FaMi
Latest entry:CROISSANTS
CROISSANTS Source : Instagram @cikkiah 300g tepung roti 7g yis (saf instant) 30g gula 4g garam 1 biji telur 150ml susu sejuk 30 g mentega (Ma guna Planta) secukupnya Buttercup CARA MAMA : 1. Mama guna #breadmaker untuk menguli. Tuangkan susu sejuk ke dalam breadmaker pan. Masukkan gula, garam dan telur. 2. Kemudian masukkan tepung roti dan akhir sekali yis. 3. On kan breadmaker ke setting Dough. Bila doh dah bersatu, masukkan 30g mentega. Biarkan BM menguli sehingga licin. 4. Kelua... View this Fotopage entry
Lynnhassan Baking Studio
Latest entry:fotopages kembali!!!
dia mali balik!!tapi dah lupa la nak post pic guna coding..kena belajar balik. stay tune View this Fotopage entry
Sweet n Spicy
Latest entry:Food Magazine RASA shooting
View this Fotopage entry
hanie liza
Latest entry:JAGUNG KUKUS
Salam buat adik-adik sekelian.. kakliza ni memang sukaaaaa benar dengan jagung.. pantang nampak ada jualan jagung memang beli punya.. dan sungguh tak sangka rupanya cucu perempuan kakliza pun hantu jagung.. baru-baru ini kakliza beli jagung kat pasar malam.. tetapi oleh kerana agak sibuk ..asik bertangguh jer.. .so satu malam tu kakliza terajin nak perisikan butir jagung [bukan hiris macam dalam gambar] untuk buat bubur keesokkannya.. tapi oleh kerana teringin nak makan jagung kukus denga... View this Fotopage entry
Daalia Abdul
Latest entry:Fancy Macarons Class
https://flipagram.com/f/JT18VqFFUI View this Fotopage entry
The Cake .. Another View
Naz Rinn Chan
Latest entry:RED VELVET CAKE
Ini kek harijadi Alya pada hampir ke penghujung tahun 2011. Dibuat kerana nak tahu sangat apa sebenarnya keistimewaan kek ini sehingga menjadi buah mulut. Dari segi rupanya kah..atau dari segi rasanya kah...atau mungkin dari segi bahan-bahannya.....boleh jadi juga dari segi pembuatannya. Setelah dibelek-belek dan ditilik-tilik di laman-laman masakan akhirnya Rinn buat keputusan untuk mencuba kek baldu merah yang dikongsikan di laman myresipi.com. RED VELVET CAKE BAHAN-BAHAN: 2 1/2 cup tepung kek ... View this Fotopage entry
jie jie
Latest entry:60. HERBA KHAZANAH WARISAN - DURIAN BELANDA/SIRSAK
Salam semua Manfaat Buah Sirsak / Sirsat Sebagai Obat Kanker, DLL Berikut uraian kandungan gizi dan kegunaan buah, bunga dan biji sirsak / sirsat untuk kesehatan terutama untuk pengobatan kanker, ambeien, sakit liver, bisul, eksim, rematik, sakit pinggang, dll Nama Umum : Buah sirsak / sirsat Nama Latin : Annona muricata L Nama lain : Soursop (Inggris), Corossol atau Anone (Perancis), Zuurzak (Belanda) guanábana (Spanish), graviola (Portuguese), Brazilian Paw Paw, Corossolier, Guanavana, Toge-Ba... View this Fotopage entry
Mohd Yusof Yaakob
Latest entry:Tanah Lesen, Parit Baru, Sg Ayer Tawar 4 Dec 2011
View this Fotopage entry
idaman fotopages
Latest entry:Birthday carrot cake - ship theme
Salam... Lama x jenguk rumah yang satu ni, baru kali berkesempatan...sibuk memanjang (mengalahkan PM) :-D :-D Carrot cake ni ditempah oleh rakan sekerja buat anak saudaranya yg menyambut hari lahir yg ke 4 tahun pada hari N3 ni dibuat hehehe.... Berat kek yg direquest dlm 2.5kg...tapi faham2 je la bila dh ditambah cheesecream + itu + ini, so ditimbang balik beratnya <>2.8kg??? yg lebih tu anggap sedekah la kan utk student Smart Reader Desa Sri Hartamas :-> Anyway TQVM to my fren Kar Yan for your... View this Fotopage entry
Zana Hassan
Latest entry:gedung height apartment for rent - available may 2011
NOT AVAILABLE. HAS BEEN RENTED ON MAY 2011. please contact me Ros at 0129102655 for further info. View this Fotopage entry
mama zieza
Latest entry:Makan-makan...
View this Fotopage entry
Suhana Hasanif
Latest entry:Hepi Besday Hanim
@ puncak perdana View this Fotopage entry
kuchai latiff
Latest entry:Premier Screening Rapunzel : A Tangled Tale
WWWWWWWW Walt Disney Pictures presents RAPUNZEL: A TANGLED TALE, an action-packed, swashbuckling, animated musical comedy about the girl behind 70 feet of magical, golden hair. A princess stolen from her parents’ castle as a baby, Rapunzel (voice of MANDY MOORE) is locked in a hidden tower longing for adventure. Now an imaginative and determined teenager, she takes off on a hilarious, hair-raising escapade with the help of a dashing bandit (voice of ZACHARY LEVI). With the secret of her royal heri... View this Fotopage entry
raqin rafiqyn
Latest entry:Birthday Cake
View this Fotopage entry
mama bisya
Latest entry:We Are Moved - Sticky Notes
Salam buat semua...dengan rasminya mama telah berpindah ke http://mamabisyacakehouse.blogspot.com ..........fp ini tidak akan diselenggarakan buat seketika. Kepada pengunjung2 bolehlah sudi2 menjenjuk rumah baru mama..tq[url] View this Fotopage entry
natrah ismail
Latest entry:3D Slideshows
* http://www.youtube.com/watch?v=vB2z6JwuMec ***banyak lagi gambar lom sempat upload,,,nntkannn yer View this Fotopage entry
umi kal wheldon
Latest entry:My Machine Room
Ini kerja auntie jika ada waktu lapang, selalu nya auntie mula kan kerja menjahit di waktu pagi, entah kenapa, di sebelah petang auntie lebih suka di meja computer dari menjahit, jadi pagi menjahit, tengah hari memasak dan petang bermain computer hahaha, masa bergitu pantas.....satu hari berlalu :-D Di sini ada sedikit sebanyak dari jahitan auntie untuk tatapan kawan2 di fp :-D, malas nak letak gambar2 yg lain kerana fp sangat lambat to upload photo...sabar aje lah View this Fotopage entry
Raha niss
Latest entry:Holiday @Kuching - Part II
Sambung lagi... Naik sampan keseberang sana...ke kedai kek lapis Dayang Salhah. Rasa dulu sebelum.....err rasa sampai kenyang :-D :-D ...beli sedikit sebanyak, mintak dia packing siap, balik hotel nanti trus simpan peti ais dengan kotak2 tu. Dari kedai kek ni pergi pulak ke rumah bapa saudara ....memang dah buat temu janji dia dtng ambik kita orang kat situ ke Petra jaya (rumah dia la) sehingga menjelang maghrib baru berganjak dari situ....balik tu dia hantar kami sampai ke hotel. Destinasi... View this Fotopage entry
Nurfikas Salleh
Latest entry:^_^Raya Cookies^_^
Salam semua.....Selamat Hari Raya Aidilfitri buat kawan-kawan dan pengunjung fotopage Nur. Diam tak diam dah seminggu kita berada dalam bulan syawal...... Ok lah Nur pun tak ada cerita yang nak diceritakan....Nur cuma nak kongsi dengan kawan-kawan kuih muih raya yang Nur buat tapi belum sempat nak update hari itu....abah along pun ada bertanya tak buat kuih ke tahun ini.....hehehe....lambat benar Nur nak update fotopage....terkedek-kedek macam penyu.LOL :-D View this Fotopage entry
Me and my family
-CLOSED- View this Fotopage entry
zakiah zainudin
Latest entry:Donat Chef Li dan cara-cara menguli doh tanpa mixer..
Salam semua! Bertemu lagi kita di bulan ramadhan 1431.. Pada ramadhan tahun lepas, anak ketiga saya siti hajar terkena pnuemonia yg agak teruk sampai dr nak tahan dia di hospital untuk dipantau, dr dok asyik cakap, it's very bad jer pasal condition hajar. waktu itu hajar baru berusia 1 tahun 3 bulan.. kenalah jugak drip & neubulizer.. sungguh tak sanggup tgk hajar yg macam sesak nafas jer waktu tu.. saya pun pernah kena pneumonia pada tahun feb 2009, so saya tau macam mana rasanya bila terkana sakit ni..... View this Fotopage entry
NASI BERIANI MUDAH!
onepiece bakery
Latest entry:BISKUT RAYA 2009 One Piece Bakery
Salam all.. Fuhh fuhh ...bersawang. Ni very very short post . Biskut Raya 2009 dah keluar . Catalogue dan detail leh di download disini :- http://biskutraya.onepiecebakery.com HINT: Dapatkan cara cara utk membeli biskut raya One Piece Bakery secara DISCOUNT di http://biskutraya.onepiecebakery.com Kami telah OFFICIALLY BERPINDAH ke Website Utama Kami di http://www.OnePieceBakery.com Update terkini dan sebagainya leh dapatkan disana. Kalau anda memasang link kepada kami sebelum nih.... View this Fotopage entry
Biskut-raya-catalogue
Amy Nujaimy
Latest entry:Hari-hari cuti in Abu Dhabi....
Salam semua kawan2 yg dirindui..... Harap2 u oals semua masih segar dlm menjalani ibadah puasa yer...... Pertama nyer nak ucap tq so much kat Azue sebb sudi kasi kad sambut puasa kat i.... mintak mahap yer lambat pulak posmen antor.... hehehe..... Sepanjang 2 bulan lebih ni.... kami bercuti panjang(only yaya n mama jer la.........hehehe LOL ).... i cuti dari jadik supir / driver.... yaya plak cuti skul during summer..... so dua2 dok terbongkang kat umah... nak g jenjalan.... malas nk tahan teks... View this Fotopage entry
But I like...
Muna Mahdzar Fadaaq
Latest entry:Thank you
“I can no other answer make, but, thanks, and thanks.” ~ William Shakespeare I would like to take this opportunity to record my utmost gratitude to the Ambassador of Malaysia in the Netherlands, H.E. Dato' Dr Fauziah Mohd Taib for her guidance and putting her faith in my abilities. To all my friends in the Netherlands, it has been a pleasure and an experience that will not soon be forgotten. To my cyber-friends, who have been sharing my journey and have been a part of my life these past ... View this Fotopage entry
c a k c i b u r thE grEat
Latest entry:bye bye..
after 6 yrs fotopaging, i'm thinking of closing this fp. i'm now into blogging. if u wish to read my story,do browse for my blog.. i wont put the link here. daaaaaaaaaaa.... cakcibur the great. lyakhaleeda[at]yahoo.com View this Fotopage entry
yg menjadi kegilaan ayah dan anak..
BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO
Latest entry:"I ingat U"
sofia...boxhousestudio dah hantar ke poli semalam...surprise!!!... :-D sofia nak moist chocolate cupcakes yang diserikan dengan black and white fondat serta kata-kata "i ingat u"...mmm...romantis sih!!!.....oppss... LOL jom jalan-jalan http://boxhousestudio.blogspot.com View this Fotopage entry
with moist chocolate cupcakes
Radin Aminurasyid
Latest entry:Berhijrah
Assalamualaikum... Berikut merupakan entry terakhir untuk fotopages ini... Selama 2 tahun lebih telah bersama dengan fotopages ini, terasa berat untuk meninggalkannya... Kepada semua follower fotopages saya, teruskan menyokong & lawati ke blog baru saya... Sehubungan itu, saya akan berhijrah ke http://radinaminurasyid.epikt.net/ (personal blog) dan http://www.epikt.net/ (portfolio EPIK Design; Image Design Film & Brand)... Penghijrahan ini juga sebagai satu langkah memboikot produk israel (fot... View this Fotopage entry
Hajar Mohamed Yussof
Latest entry:Noktah
Assalamualaikum... Tiba saatnya kita mengundurkan diri... Ampun dan maaf andainya... terkasar bahasa tersilap bicara termarah yang tak kena tertanya tak tentu hala tersasul yang tak sengaja terpukul kat mana-mana terpekik di telinga terpinjam harta benda tercilok resepi sapa-sapa ter'moody'tak semena-mena terumpat bila-bila termacam lagi yang sewaktu dengannya... Semoga dimaafkan kerana u all lah kawan kita sampai bila-bila Sayang semua... :flowers: Rumah baru kita di http:/... View this Fotopage entry
maklang azie
Latest entry:MARI BERHIJRAH DARI RUMAH SETINGGARDEN KE RUMAH BANGLO
DENGAN INI, ADALAH DIMAKLUMKAN BAHAWA MAKLANG TELAH BERPINDAH KE RUMAH BANGLO DI http://maklangazie.blogspot.com RUMAH BANGLO MAKLANG JAUH DARI KESIBUKAN KOTA...KIRI KANAN HIJAU BELAKA...TAPI BUKAN ATAS BUKIT LE.....NANTI BUKIT RUNTUH LAK....JADI BAGI SESIAPA YG NAK JENGUK BANGLO MAKLANG TU DIPERSILAKANLAH YE... :-D RUMAH PUN MASIH LINTANG PUKANG LAGI SBB BESOR BENOR ..MENGECAT PUN TAK ABIH LAGI TU.... :-D TAK TAU MANA NAK DICAMPAK SEGALA BARANG...HUHUHU :-D DUK DI BANGLO TAK SAMA NGAN DUK DI SETING... View this Fotopage entry
zai aziz
Latest entry:House Warming
[size=9][i]Assalamualaikum sume, Pada semua tak kiralah di mana jua kalian berada. D kesempatan ini zai nak menjemput kalian berkunjung ke rumah baru zai tak jauh dr rumah lama. Kot2 la kalian tersesat, terlajak & tersalah jalan datang ajelah. Kalian buat la cam rumah sendiri. Apa yang terhidang tu sudi2kanlah. Tapi paham2 lah ya rumah baru berkemas pun ala kadar aje. http://zaiaziz1.blogspot.com View this Fotopage entry
mee siput
zarina zainol
Latest entry:Sand Dune.....
We spent an evening at the sand dune dear perkampungan Badr...Tak jauh dari perkuburan syuhada perang Badar. Seronok menggelungsur sand dune, lebih kurang 40 kaki..tinggi juga, masa kat atas rasa gayat....anyway, kat sini tak banyak entertainment, so berkelah adalah salah satu aktiviti yang menyeronokkan...... View this Fotopage entry
me and famili
Mummy Roz
Latest entry:Hanya RM3.33
Setelah sekian lama berdiam diri...jeng...jeng...jeng...Roz nak share sedikit maklumat untuk perlindungan diri dan medikal kad (cashless card, boleh admitted kat private panel hospitals without deposit), cuma dengan RM3.33 sehari. View this Fotopage entry
kamalina aka aimi
Latest entry:*** PENGUMUMAN ***
Bermula dari tika dan saat ini, aku akan terus aktif... tapi bukan di sini.... kalau rindukan kami, jenguk2la :- http://kamalina3773.blogspot.com (ni personal blog, bukannya yg kek tu).. ps: Selamat Menyambut Maal Hijrah utk semua... View this Fotopage entry
Happy Birthday my lovely boy...
chepah cook and craft
Latest entry:My New Home
FP ini akan menjadi koleksi resepi & cerita kek..... Untuk Katalog Kek & Cupcake sila ke...... http://chepahcutecakes.blogspot.com View this Fotopage entry
cupcake wedding doorgift
iyta frozen
Latest entry:IYTA FROZEN FOOD KINI TELAH BERPINDAH
Kini IYTA FROZEN telah berpindah ke http://www.iytafrozen.blogspot.com Lawati Iyta di sana ye....Masih dalam peringkat mengemaskini...akan di "update" dari masa ke semasa... Selamat berkungjung!!!!!!!!! View this Fotopage entry
kedai azzain skudai
dila azuraizi
Latest entry:NO TITLE
Assalamualaikum ....... terima kasih kepada pengunjung2 fp dila dan juga buat semua teman2 cyber yang kukenali sekelian. fp dila terpaksa "direhatkan" seketika diatas sebab2 yang tidak dapat dielakkan. InsyaAllah ada kesempatan yang lain akan dila sambung semula fp ini. View this Fotopage entry
SuE Manchester UK
Latest entry:Keukenhof - Amsterdam
View this Fotopage entry
baby batriesyia
Latest entry:BABYBATRIESYIA'S FP IS OFFICIALLY CLOSED.......
WE HAVE MOVED HERE ----------->>>> http://babybatriesyia.blogspot.com nabialishad >> hehehe.....apa kan daya ku.... krafbonda >> sila ler nak lalu.... aimicollection >> thanks aimi.... ida isk >> hehehe.....tak boleh ler nak letak kat biz card port kat mana pasal mana ler tahu kan....hehehe....kot2 ler satu hari nanti port kita pindah ke shah alam......hehehe..... View this Fotopage entry
Jeni Mokhtar
Latest entry:Reunion CSUSM 2008
View this Fotopage entry
Miss Creative Cakes
For more information pls click http://misscreativecake.fotopages.com View this Fotopage entry
diba Muid
Latest entry:Selamat Berpuasa n berhari raya
Salam... Lama gile laa tak update. Bz pun ye jugak, kesihatan yang tak mengizinkan pun ye jugak. Minta maaf sangat2 ngan kwn2 yang jenguk2 fp lapuk ni tp takde paper citer pun kat sini.InsyaAllah saya nak update gak sikit2. Raya pun lagi seminggu lebih jer, kuih raya satu benda pun tak buat lagi. Serba last minit tahun ni. Ntah sempat ke tak ni.. Dikesempatan ni, saya nak memohon ampun maaf kpd semua kenalan fp kalau selama perkenalan kita ada perkara atau perbuatan yang mengguris rasa tanpa say... View this Fotopage entry
dilaBangi
Latest entry:MY LIL ACA
View this Fotopage entry
ishzah hsn
Latest entry:Salam Terakhir
Assalammu'alaikkum Wr.Wb...... Setelah sekian lama di temani anda dalam dunia masakan....terlalu banyak kenangan manis yang dapat di kongsi bersama. Banyak ilmu yang di pelajari bersama. Dan pada hari-hari yang selalu di lalui..tidak semua apa yang kita ingin akan dapat di penuhi seperti yang kita mahukan. Namun begitu terlalu banyak yang ingin di perkatakan. Bersama anda-anda yang sering memberi kata-kata perangsang, mengongsi kegemaran. Yang tiada jemu-jemu berkunjung ke fotopages ini. Ribuan te... View this Fotopage entry
You!
amaruszati noor rahim
Latest entry:PINDAH KE GALERI
salam. saya telah berpindah ke galeri. untuk perkembangan lanjut tentang produk, aktiviti, tutorial, kelas, sila klik http://zatidhati.blogspot.com. terimakasih View this Fotopage entry
Abah Along
Latest entry:Makan2 Sambil Melihat Matahari Terbenam........
Sesekali abah ajak kekawan bertenang-tenang fikiran.....duduk tepi pantai sambil melihat matahari terbenam...sambil makan2.... jom kita tengok... cantiknya langit tu ciptaan ALLAH...... Ada yg ambil kesempatan berdua2an sambil berpuitis memadu janji untuk masa depan......( hanya untuk org bukan islam shj)....kalau islam tak leh duduk berdua2an...hahahah apa lagi order le makanan.......Tom Yam panas...ke..... banyak gerai2 menyediakan makanana yg enak2.... aduh sedapnya makan..... View this Fotopage entry
gila nyanyi
Nadzri And Sabrina
Latest entry:First Baking
Sab rasa dah ramai yang suruh Sab update.. anyway, macam ni lah.. sekarang ni Sab ada bz sikit.. mungkin tak dapat update selalu tapi Sab tak akan tutup terus FP Sab.. kalau Sab rasa Sab free, Sab akan update erk.. hehehe.. sorrylah buat kengkawan yang sudi jenguk FP Sab.. asyik bersawang je erk.. Sab tak sempat lah nak update.. terlalu banyak aktiviti lately.. Kali ni Sab citer ringkas je erk.. Sab nak berkongsi gambar kek cokelat yang Sab try buat sendiri for the very 1st time..kat bawah ni.. resepin... View this Fotopage entry
Perjalanan pulang ke Penang.. Tamat
rossya ahd
Latest entry:Hello my frens..
It was rather a co-incidence when I posted my very first entry on Fotopages.. I was wooed in fact by the wonderful collections of photographs by many talented people in the world of photography. I started to appreciate my long forgotten camera. I used to be comfortable with the compact P&S camera.. until stumble into those fps of Mr Edoras, Suhaimi, Cakcibao, AJ, and many more.. that I can't really name them accurately but somehow or rather know where to click. It's amazing..that after having the first in... View this Fotopage entry

View this Fotopage latest entry

© Pidgin Technologies Ltd. 2016